Elev / vårdnadshavare

På Östermalmsskolan går elever från F-klass till åk 6. Alla elever har hemklassrum där de flesta lektionerna äger rum. Ämnen som textil- trä- och metallslöjd, bild samt NO-laborationer hålls i speciella klassrum. På skolan finns också ett skolbibliotek, en idrottssal, en musiksal, en aula och en matsal.

Rutiner vid frånvaro/ledighet
Närvaro är obligatoriskt i skolan. Det är mycket viktigt att eleverna kommer i tid till alla lektioner under skoldagen. Vid t ex läkarbesök, tandläkarbesök eller annan kortare planerad frånvaro skall klasslärare/mentor meddelas i god tid innan. Oanmäld frånvaro kommer att rapporteras hem samma dag.

Skolans datorer
Varje elev har en egen e-postadress. Eleverna har tillgång till Internet och har en egen katalog där de kan spara sina arbeten. Skolan har särskilda regler som gäller vid användning av datorerna. Vi har Smart Boards (digitala skrivtavlor) i alla klassrum.

Värdesaker
Det är viktigt att  inte ta med sig saker som är dyra eller ömtåliga till skolan, eftersom skolan inte ersätter saker som skadas eller försvinner. Om man ändå tar med sig värdesaker måste man själv ansvara för dem.

Modersmålsundervisning
Modersmålsundervisning erbjuds alla elever som har ett annat modersmål än svenska.

Östermalmsskolan, liksom andra skolor i kommunen, är en ”nötfri” skola. Det innebär att det på skolan inte får finnas några slags nötter. Mandel och jordnötter samt produkter med sesamfrön tillhör också sådant som inte får finnas på skolan på grund av den stora allergirisken.

Skolsyster Isabells tider

Måndag 08.00-15.30