Fritidsklubben

Fritidsklubben Östermalmsskolan 2018

Fritidsklubben är öppen från det att skoldagen slutar till kl. 17.00.

Morgonomsorg, 07.00-08.00, sker på våning 5 i förskoleklassens lokaler.

Morgonomsorg på måndagar sker mellan 08:00-9:00 i klubbens lokaler.

Under läsåret 17/18 så har klubben fått nya lokaler som är anpassade för att skapa en så bra inlärningsmiljö som möjligt. Klubben och skolans nya infotek/skolbibliotek delar delvis på lokalerna och skapar på så sätt ett dynamiskt klimat för eleverna under hela skoldagen.

På klubben finns det möjlighet till avslappning och tid för rekreation, estetiska uttryck och kreativitet.

Aktiviteterna som erbjuds utöver de schemalagda (skapande, sällskapsspel, rörelse) är podcast, playstation, bakning, matlagning, utevistelse, och bokläsning m.m.

I verksamheten ges möjlighet att genom olika uttrycksformer arbeta med drama, musik, dans, bild och form.

Nytt för i år är att klubben har börjat med ett inomhusrastschema, vilket innebär att eleverna har en möjlighet att spendera sin rast på klubben.

Klubben arbetar också efter pedagogiska planeringar, t.ex. det centrala innehållet i Lgr11 kapitel 4 (fritidshemmets kapitel i läroplanen). Det arbetas systematiskt och kontinuerligt med att verksamheten följs upp och resultaten analyseras.

För att anmäla/avanmäla sig till Fritidsklubben behöver man lämna in en blankett (hämtas och lämnas på expeditionen).

Kostnaden för Fritidsklubben är 800kr/termin och uppsägningstiden är en månad.

Fritidsklubben har öppet på loven för anmälda elever, kom ihåg att anmäla närvaro i god tid.

Fritidsklubben är för eleverna en mobilfri zon och kan nås på nummer:

Välkommen till klubben önskar

John Vermum