Dicksonloppet

Det anrika Östermalmsruset har fått ett nytt utförande detta år. Istället för att löpa i skogen kring Kaknästornet så har vi valt att hålla det i Gustav Adolfsparken precis utanför skolbyggnaden. Anledningen är den att vi har kommit över information gällande ett gammalt lopp som gick av stapeln för första gången år 1895 i just denna park. Distansen man skulle springa var en engelsk mil (1609 meter) och vinnaren tog hem den ärorika Dicksonpokalen.

Solen stod högt på en molnfri himmel denna dag, och eleverna var väldigt glada och upprymda. De tre snabbaste pojkarna och flickorna i varje årskurs tävlade om medalj, medans de som ville ta det lite lugnare och jogga eller promenera kunde göra det. Eleverna startade klassvis, och på bilden här ovanför ser ni åk 6. Vid målgången så bjöds det på dryck och bananer, och efter att alla kommit i mål så avslutades dagen med en medaljcermoni där vinnarna fick gå upp på stora trappen och bli gratulerade av våra fantastiska idrottslärare.