Hela skolan shufflar

Shuffle är en sorts dans som blev populär på ravescenen i Australien under 1980-talet, men ca 35 år senare så slog den ner som en meteorit i Sveriges skolor. Elever från förskoleklass upp till gymnasiet har lärt sig dansen och spridit vidare den. Dansen blev så populär här att den till och med tog sig till final i melodifestivalen i år genom Samir & Viktor, som framförde låten "Shuffla".

På Östermalmsskolan så har man kunnat se dansen i princip överallt under det senaste året. Eleverna har verkligen gått in för att lära sig den svåra dansen, och det har gett stora resultat. I slutet av terminen så startade fritidshemmen en aktivitet som vi kallar "Hela skolan shufflar", där alla elever som ville vara med samlades framför stora trappen på skolgården och shufflade tillsammans, till tonerna av Samir och Viktors låt.

.

Aktiviteten blev uppskattad, och uppmärksammad till den grad att självaste Viktor Frisk (Samir & Viktor) fick höra om den, och skickade en videohälsning till Östermalmsskolan som vi spelade upp för eleverna i aulan.

Shuffla shuffla!